Koji su najbolji načini za ubrzavanje oporavka suzenja meniska?

Možda je jedan od najkvalitetnijih načina za ubrzavanje oporavka od sušenja meniskusa uopće ne činiti ništa, tj. Ozlijeđenoj osobi mora dovoljno dugo ostati u zglobu tijekom značajnog vremenskog razdoblja. Oslobađanje zgloba ne samo da sprječava daljnje ozljede, već također omogućuje da vlakna meniskusa prirodno izliječe. Obnavljanje iz meniskusa može dugo i strpljivo, a prerano korištenje zgloba samo produžuje vrijeme oporavka. Za manju suzu, oporavak suzenja meniskusa će se okretati oko RICE tretmana, što znači za odmor, led, kompresiju i visinu.

Rice tretman za meniscus tear recovery je najvažniji odmah nakon ozljede događa. To će imati najveći utjecaj na ubrzavanje vremena oporavka, jer zaleđivanje može ići dug put prema smanjenju oteklina i krvarenja. Kompresija i visina također mogu pomoći u smanjenju oteklina i bolova na zahvaćenom području. Odmor je opet najvažniji element oporavka, a za neke ljude ovo je najteži dio procesa. Meneiskove suze obično se javljaju u vrlo aktivnim ljudima, tako da je napast da ostane aktivan je visoka. Sportaš može pomoći ubrzati oporavak tako što ostaje na nogama i umjesto toga usredotočuje se na gornji dio tijela tijekom procesa ozdravljenja.

Ostale iskušenja tijekom izbijanja meniskusa uključuju zagrijavanje područja s podlogom za grijanje ili u jacuzziju i masiranjem područja. Da bi se ubrzao oporavak, važno je da se ove aktivnosti izbjegavaju tijekom prvih nekoliko dana ozljeđivanja. Masiranje područja može ponovno ozlijediti menisk ili može pogoršati oticanje ili krvarenje. Pijenje alkohola u višku također može imati negativan utjecaj na ozljedu, stoga ga treba izbjegavati i tijekom prvih nekoliko dana oporavka. Sve što može povećati oticanje, vjerojatnost ponovne ozljede ili krvarenje i modrice treba općenito izbjegavati tijekom prvog tjedna nakon ozljeđivanja meniskusa.

Strpljenje je važno kada pokušavate ubrzati oporavak. Može se očekivati ​​nekoliko tjedana na crtama, a oporavak obično traje nekoliko mjeseci. Rehabilitacija može biti spora i bolna, izbjegavati početnu fizikalnu terapiju sve dok se malo ili nimalo boli ne osjeti u koljenu. Natjecateljski prirodni nagon bit će obavljati puno fizičke aktivnosti za ubrzavanje oporavka, upravo suprotna taktika koju treba koristiti. Počnite polagano i dopustite oslabljenim tkivima da se obnove i ponovno mobiliziraju, a zatim postupno povećavaju otpornost i težinu.