Što su nokte za nokte?

Naljepnice noktiju, koje se nazivaju i omega nokti, oblik su upletenih noktiju ili noktiju na nogama. Bočne strane noktiju rastu prema unutra u tijelu, stvarajući izuzetan pritisak i bol, a sredina nokta sama krila prema gore, formirajući šator sličan izgled na prst ili nožni prst. Mogući uzroci noktiju za nokte su mnogi, ali obično su uzrokovane nepravilnim cipelama ili lošim rezanjem i podnošenjem noktiju ili noktiju na nogama. Oni također mogu ukazivati ​​na ozbiljniji medicinski problem.

Prvi simptomi noktiju za nokte mogu biti osjećaj da je nešto uhvaćeno pod noktom. Drugi simptomi su bol bez vidljivog uzroka, crvenila i upale. U slučaju da je veliki toenail jedini koji je pogođen, uzrok je najvjerojatnije neprirodan cipele. Ako utječe više od jednog prsta ili prsta, možda postoji temeljni uzrok.

Drugi uzrok noktiju je nasljednost, ali ovo je rijetko. Ostali medicinski uzroci uključuju giht, dijabetes, gljivične infekcije i pothranjenost. Treba se konzultirati s liječnikom kako bi se pravilno dijagnosticirali mogući uzroci nuspojava noktiju ili noktiju.

Nenamjenske prakse u salonima noktiju mogu uzrokovati gljivične infekcije koje mogu dovesti do noktiju. Salonove metode čišćenja trgovine i alata obično ocjenjuju regulatorna tijela kako bi se osiguralo poštivanje pravila o zbrinjavanju. Ako je sve u redu, tehničari salona s noktima mogu biti od pomoći u osiguravanju pravilne podnošenja noktiju i noktiju na nogama.

Kućni tretman noktiju za nokte uključuje namakanje nokta u toploj vodi i masiranje kože daleko od noktiju. Koža može biti upaljena i inficirana, u kojem se slučaju može dodati antiseptik. Donji rub nokta treba temeljito očišćavati i nokti podignuti ravno. Nosite odgovarajuće cipele s dovoljno prostora za stopalo.

Ako ovaj tretman ne pomaže, operacija može biti neophodna. Kirurg može ukloniti zahvaćeni noktiju, a zatim nanijeti otopinu kako bi ubio ćile kako se nokti ne bi vratili. Ovaj tretman bi se koristio ako temeljna deformacija kosti ne bi dopustila naknadnom noktu da raste ispravno. U slučajevima kada je temeljna kuka kriva i stanje je kronično, izbočena kost može se ukloniti kako bi bilo bilo olakšanje od noktiju za nokte.