Koje su prednosti uzimanja vitamina C s ružičastim kukovima?

Jedna od najvažnijih prednosti uzimanja vitamina C s ružnim kukovima je povećana antioksidacijska podrška za tijelo. Ostale vrlo važne prednosti uključuju gutanje drugih hranjivih tvari, poput vitamina A i minerala željeza i kalcija, povećanu apsorpciju organskog željeza, “formulaciju” blagog antibiotika koji je vrlo nježan na imunološkom sustavu i dodatnu opskrbu Vitamin C iz potpuno prirodnog izvora. Treba imati na umu da je jedna od koristi od ružičastih kukova leži u činjenici da su oni sami dostavi vitamina C.

Rose bokovi i vitamin C se međusobno komplimentiraju na nekoliko načina. Na primjer, vjeruje se da kukovi od ruža, koji su antioksidans, povećavaju učinkovitost ili moć antioksidacijskih hranjivih tvari kao što je vitamin C. Antioksidansi igraju ključnu ulogu u sprečavanju uništavanja stanica tijela od nestabilnih molekula poznatih kao slobodni radikali, Molekule su prirodno formirane kada tijelo gori kisik. Stanična razaranja od slobodnih radikala dovode do razvoja raznih oblika raka i ubrzanog starenja, kao i bolesti koje su često povezane s starenjem. Kombinacija vitamina C i ružičastih kukova može biti jedan od mnogih prirodnih načina za sprječavanje raka i bolesti povezanih s dobi.

Vitamin C može pomoći organizmu apsorbirati organsko željezo kada se uzima s obrokom koji sadrži taj mineral. Organska željeza ne smije se miješati s anorganskim željezom od kojeg se sastavljaju gotovo svi sastojci od željeza, već je to željezo koje se prirodno pojavljuje u biljkama, biljnim čajevima i dekocijama pripremljenima od bilja bogatih mineralima, kao što je žuti korak. Ono što je zanimljivo je da ruže kukova nude značajne količine prirodnog željeza, stoga, uzimanje kombinacije vitamina C s kukastim kukovima osigurava da se željezo ne smije uzimati, već i apsorbira.

Rose bokovi nude značajne količine vitamina A, kao i bioflavanoidi, koji se ponekad nazivaju vitamin P i kalcij. Oni su također hrana koja je – prema mnogim standardima mnogih – vrlo ukusna. Ljudi koji ne vole uzimati dodatke trebali bi znati sve agrume i većinu povrća su bogati izvori vitamina C, a kukovi od ruža mogu se sakupiti iz divljine da bi se koristili u receptima ili se mogu kupiti u suhom stanju od mnogih Trgovinama zdrave hrane. Suhe hrenovke od ruža mogu se koristiti za izradu biljnog izmeta koji, uz hranu bogatu vitaminom C, nudi mnogo veću nutritivnu vrijednost od dodataka.