Što su neki kućni lijekovi za izvlačenje mišića?

Izvučeni mišić je bolna ozljeda koja nastaje kada se mišićna vlakna rastu. Te ozljede obično uzrokuju privlačenje tjelesne aktivnosti bez prethodnog zagrijavanja. Oni se mogu pojaviti i kada osoba koja nije u formi radi nešto što je naporno za mišiće.

Iako se svaki mišić može ozlijediti, štitnjača je najčešće oštećen mišić. Štitnjača trči duž stražnjeg dijela bedra od koljena do stražnjice. Bez obzira gdje se nalazi vučeni mišić, to rezultira snažnom boli koja postaje sve gora. Također može postati modrica par dana nakon što se ozljeda dogodi.

Iako se ništa ne može učiniti kako bi se izvučeni mišić zaliječili brže, postoji nekoliko načina liječenja stanja kod kuće kako bi se smanjila bol i poboljšala funkcija. Prvi korak je odmah staviti ledeni paket na ozlijeđeno područje. To će pomoći smanjiti oticanje i, stoga, bol. Dalje, zahvaćena površina treba biti umotana u elastični zavoj kako bi se smanjila količina stresa postavljena na mišiće.

Trljanje arnica kreme na zahvaćenom području je homeopatski lijek za izvukao mišića. Ova krema je sigurna za ljude svih dobi i brzo se apsorbira u kožu. Poznato je da se oslobađaju mišići koji su pretjerani ili ozlijeđeni. Istezanje je još jedan tretman, iako je važno biti oprezan, jer može također pogoršati ozljedu ako je učinjeno prerano. Kada se istezanje mišića, nikada ne smije gurnuti do točke da uzrokuje bol.

Primjena topline na mišiće također može biti korisna. Vlažna toplina, poput one iz tople kupke ili tuširanja, bolja je od suhe topline s grijaćeg jastuka. Topla kupka može olakšati područje i smanjiti bol. To je zato što toplina pomaže poboljšati cirkulaciju, kao i metabolizam tijela. Također opušta mišiće, što smanjuje grčeve mišića i krutost u ligamentima i tetivama.

Dodavanje Epsom soli u toplu kupku također može imati koristi od izvlačenog mišića. Epsom soli već su poznate zbog njihove sposobnosti olakšanja bolova i mišića.