Koje su prednosti sok od brusnice?

Osim prednosti sok od brusnice kao što su prirodna slatkoća, dostupnost i dostupnost tijekom cijele godine, misli se da imaju zdravstvene beneficije koji se ne nalaze u mnogim drugim voćem i povrćem. Istraživanja ukazuju na prednosti sok od brusnice, uključujući prevenciju nekih opasnih po život. Također se vjeruje da imaju prirodne sposobnosti čišćenja koje uklanjaju neke toksine iz ljudskog tijela.

Phytochemicals, koji su prirodni kemijski spojevi pronađeni u biljkama, obiluju sokom od brusnica. Iako nema znanstvenih dokaza koji dokazuju da te tvari imaju značajan učinak na prevenciju bolesti, one nisu štetne. Postoje teorije koje tvrde da fitokemikalije mogu spriječiti zastoj imunološkog i kardiovaskularnog sustava. Ostale spekulacije podrazumijevaju jednu od prednosti sok od brusnice mogu biti prevencija raka pomoću fitokemikalija i antioksidansa koji se nalaze u njemu.

Infekcije mokraćnog sustava napadaju značajan broj ljudi. One mogu biti uzrokovane slabijim osobnim higijenskim navikama i povezane su s konzervansima pronađenim u mnogim prerađenim pićima i hranom. Gutanje soka od brusnice već je propisano kao preventivna i kurativna mjera za čišćenje bakterija E. coli, čest uzrok infekcija mokraćnog sustava. Nije dokazano da utječe na potrošnju konzervansa.

Pijenje nezaslađenog sok od brusnice je pronađeno kako bi se spriječilo rast specifičnih bakterija u ustima što rezultira oblikovanjem plaka na zubima i desnicama. Uz dobru zubarsku higijenu, sok od brusnice pridonosi oralnom zdravlju i može smanjiti potrebu za uklanjanjem plaka od strane stomatologa i stomatologa. Slatki sok od brusnice se ne preporučuje jer šećer u njoj promiče propadanje zuba.

Iako još nije dokazana laboratorijskim testovima i terenskim istraživanjima, sok od brusnice može inhibirati formiranje bubrežnih kamenaca. Stručnjaci tvrde da aktivni sastojak kvininske kiseline u voću može pomoći u uklanjanju štetnih bakterija i otpada iz tijela. Budući da se bubrežni kamenci obično smatraju tvari koje ne mogu apsorbirati ljudsko tijelo, sok od brusnice može pomoći u raspršivanju tih tvari.

Dobivanje maksimalnih prednosti sok od brusnice zahtijeva redovitu potrošnju napitka. Preporuča se dva naočala od 16 unca dnevno kako bi stekli punu zdravstvenu dobrobit. Ako okus sok nije neprijatan za nepce pojedinih ljudi, iste prednosti za zdravlje mogu se dobiti kroz ingestirajući ekstrakt brusnica sa infuziranim sirupom ili kapsulama. Za najpovoljnije rezultate, preporučuje se jedna kapsula od 400 mg koja se uzima dva puta dnevno ili žličicu sirupa od ekstrakta sok od brusnice tri puta dnevno.