Što su neke različite vrste zavoja?

Bez obzira na vrstu lakih ozljeda koje možete podnijeti, postoje savijeni zavoji koji će vam pomoći u liječenju. Od jednostavne gaze koja se održava s medicinskom vrpcom na posebno veličine ili oblike s vlastitim ljepilom, možete pronaći prikladan način za pokrivanje i zaštitu ozljede.

Zajednički tip ljepljivog veza obično se izrađuje od jednostavne trake od plastike ili tkanine s gaze u sredini. Ljepljiv je na obje strane podstavljene površine. Općenito, oblik je pravokutan, često sa zaobljenim krajevima. Možda je i trg, a neki dolaze u sitnim okruglim oblicima. Potonji tip se često koristi za pokrivanje mjesta ubrizgavanja ili za odjeću malog rezka kao što je rezanje za brijanje.

Koje vrste zavoja koje odaberete ovisit će ne samo o ozljedama, već i o mjestima gdje su ozljede na tijelu. Na primjer, ozljede na neugodnim mjestima gdje je teško dobiti vezivo ljepljivim zavojima, može zahtijevati rastezljive, fleksibilne ili posebno oblikovane zavoje. Ove vrste su obično izrađene od rastezljive tkanine, a ne plastike, a neke su čak i vodonepropusne.

Postoje i posebni zavoji od lateksa za osobe koje pate od alergije na lateks. Čak možete pronaći i antibakterijske ili medicinske mogućnosti koje dolaze s lijekom već primijenjenim na podstavljenu površinu. Što se tiče ostalih inačica specijalnosti, u različitim bojama i slatkim likovima postoji mnogo različitih stilova, uključujući omiljene znakove zaštitnih znakova vaše djece. Budite svjesni da će djeca vjerojatno htjeti jednu za čak najsitniju ogrebotinu kada ih vide.

Elastični zavoji, također poznati kao kompresijski zavoji, izrađeni su od rastezljive tkanine i koriste se za omotavanje ozljeda kao što su napetosti. To daje podršku pogođenim područjima.