Koji su uobičajeni uzroci kože kože?

Uobičajeni uzroci kože kože uha uključuju alergijsku reakciju, ekcem, dermatitis i suhu kožu. Osim toga, prljavštinu kože može biti uzrokovano opeklinama, što se obično može spriječiti primjenom krema za sunčanje u uši. Pluta koža uha može se pojaviti na vanjskom dijelu uha ili unutar uha. Dodatno, suha koža može uzrokovati znatno svrab i nelagodu. Poput prhuti, prljava koža na uhu može ispasti na odjeću, potičući pojedinca da ograničava odjeću na svijetle boje.

Koža od uha obično se može tretirati zamjenom vlage na površinu. Uši su obično vrlo suhe i to je vidljivo na vanjskom dijelu uha. Korištenje dobrog hidratantnog losiona ili vazelina može pomoći u smanjenju suhoće i prljavštine dok vraća kožu na prirodnu gipkost. Oštre njege lica također mogu pridonijeti pjegavi koži i uši. Određene njegu lica sadrži alkohol i druga sredstva za sušenje koje mogu pridonijeti pocrnjeloj koži, a izbjegavanjem tih proizvoda manje su vjerojatno da će se suho uši pojaviti.

Suhe uši također mogu biti rezultat određenih lijekova. Antihistaminici ne samo da osuše nazalnu sekretu, oni također mogu sušiti kožu, uključujući i kožu uha. Alternativne metode liječenja crijevnog nosa trebaju se uzeti u obzir kada je koža uha suha kako bi se izbjegla otežavanje simptoma. Određeni šamponi i klima uređaji također mogu doprinijeti suhu kožu. Šamponi namijenjeni za masnu kosu mogu uzrokovati isušivanje kože, kao i astringentice lica i toneri.

Kada se simptomi krhke kože zadržavaju, treba konzultirati liječnika. Prljave uši mogu značiti gljivičnu infekciju, koja može zahtijevati liječenje s lijekovima protiv gljiva. Ovi lijekovi obično rade brzo kako bi se uklonila infekcija, međutim, oni mogu proizvesti značajne nuspojave kao što su mučnina, povraćanje i proljev. Osim toga, antifungalni lijekovi također mogu uzrokovati grčeve želuca i glavobolju. Ovi simptomi su obično češći kod oralnih lijekova protiv gljiva nego kod lokalnih kreme.

Prekomjerni vosak za uho unutar uha može uzrokovati iritaciju, svrbež i kasnije zamrljane uši. Uši trebaju biti slobodne od voska, međutim, pamučne tamponove ne smiju se koristiti za uklanjanje unutarnjeg kanala voska. Ako vosak za uho postavi duboko u uho, pojedinac treba tražiti medicinsku njegu kako bi profesionalno uklonio vosak. Samočišćenje uši može gurnuti vosak dublje u uho, povećavajući rizik od infekcije i gubitka sluha.