Koje su prednosti solne svjetiljke?

Solna svjetiljka je svjetiljka izrađena od krutog komada kristala kamene soli, koja se zatim postavlja preko standardne žarulje sa žarnom niti. Iako tvrdnje o zdravstvenim prednostima nisu znanstveno potvrđene, mnoge su prednosti pripisane solarnim svjetlima zbog njihove sposobnosti stvaranja negativnih iona na isti način kao ionizirajući pročistači zraka. Smatra se da se ovi negativni ioni vežu s pozitivnim ionima, također poznatim kao slobodni radikali, u zraku, poboljšavaju kakvoću zraka i olakšavaju mnoge manje bolesti, a istodobno poboljšavaju cjelokupno zdravlje.

Umirujuće, toplo svjetlo generira solna svjetiljka. Generirana svjetlost može biti nekoliko nijansi, jer nečistoće u soli mogu stvoriti male varijacije boja. Boje se kreću od žute do narančaste do ružičastog, a crvenkaste ili smeđe tonove nisu neuobičajene. Mnoge studije su pokazale da topla nijansa svjetlosti može pružiti umirujuće djelovanje i pomoći u smanjivanju anksioznosti i stresa.

Smatra se da mnogi aspekti općeg zdravlja poboljšavaju terapijom slanom svjetiljkom, također nazvanom speleoterapija, termin koji se odnosi na soli terapije svih vrsta. Povećana energija, seksualna funkcija, budnost, produktivnost i sreća pripisuju se ovim svjetiljkama i njihovoj uporabi. Dok neki vjeruju da su prednosti izvedene iz svjetiljki zbog placebo učinka, mnogi korisnici inzistiraju da svjetiljke poboljšaju svoje zdravlje.

Smatra se da negativni ioni za koje se kaže da su stvoreni solarnom lampom imaju mnoge blagotvorne učinke za one koji pate od respiratornih bolesti. Oni koji pate od peludne groznice, alergija, astme i apneje za vrijeme spavanja su izvijestili različite stupnjeve reljefa od njihovih simptoma. Također se misli da svjetiljke uklanjaju mirise i druge nečistoće iz zraka.

Oni koji rade oko elektroničke opreme, kao što su računala, misle da imaju koristi od sol svjetiljki kao dobro. Vjeruje se da elektronika generira pozitivne ione, koji se suprotstavljaju negativnim ionima koje generira solna svjetiljka. Ovaj se učinak misli da smanjuje stres i anksioznost, pomaže u snižavanju visokog krvnog tlaka i generira opći osjećaj dobrobiti.

Ostali zdravstveni problemi koji su imali koristi od tih lampi uključuju probleme krvi i jetre, hipertenzije, neuralgije, reumatizam, sinus i migrene, te hormonske neravnoteže. Rečeno je da svjetiljke pomažu u jačanju imunološkog sustava. Također, negativni ioni koje proizvodi svjetiljka mogu smanjiti bakterije u zraku, smanjujući rizik od bolesti.