Što su neke od prehrambenih razmatranja za trudnice?

Ako ste trudni, vaša prehrana treba promijeniti kako bi se smjestila dodatna energija koju trebate dok vaša beba raste. Niste točno “jesti za dvoje”, budući da zametak u razvoju nije ni vidljiv pri koncepciji. Normalna težina rođenja je oko sedam funti, tako da jedenje viška može jednostavno dodati više kilograma na struk. Dijetiranje je, međutim, rizično i treba izbjegavati. Vaše tijelo treba dobre hranjive tvari dok ste trudni za održavanje i zdravlja i zdravlja vašeg djeteta u razvoju.

Neke vrlo prekomjerne žene koje su trudne mogu biti na malo ograničenoj prehrani. Međutim, većina žena bi trebala očekivati ​​da će dodati oko 300 kalorija dnevno u svoju normalnu prehranu. Idealno povećanje težine je oko 27 funti, ali to se razlikuje.

Prva prehrambena razmatranja kada je trudna jest dodavanje folne kiseline. Žena koja planira zatrudnjeti trebala bi idealno započeti uzimati folnu kiselinu otprilike tri mjeseca prije nego što pokušava bebu. Ponekad je trudnoća sretno iznenađenje, a ako ne koristite kontrolu rađanja, tada folna kiselina treba biti dio svakodnevnog nosa. Folna kiselina smanjuje učestalost poremećaja nastanka kralježnice, kao što je spina bifida.

Većina žena može lako dobiti propisanu dopunu koja sadrži folnu kiselinu, željezo, vitamin A i druge. Mnogi vitamini prenatalnog zdravlja hrane također su sigurni. Međutim, treba paziti na razinu vitamina A u tim proizvodima. Vitamin A iz jetre ribe može biti osobito opasno, stoga izbjegavajte ovaj izvor. Povećajte sigurnu razinu konzumiranjem voća i povrća s narančastim tijelom, kao što su zimski tikvice, slatki krumpir, mrkve ili marelice.

Osim dodataka, druge prehrambene preporuke za trudnice uključuju jesti visoke razine proteina i vlakana. Pokušajte pronaći srednje do dobre izvore dijetalnih vlakana preskakanjem bijelog kruha ili tjestenine i umjesto toga odabirom cjelovitog pšeničnog zrna. Kao što je dobro, uključite puno zelenih povrća u prehrani, budući da su to izvrsni izvori kako dijetalnih vlakana tako i željeza.

Meso, jaja i mliječni proizvodi izvrsni su izvor bjelančevina. Riba treba izbjegavati kada je trudna, zbog visokog sadržaja žive. Iako meke sireve mogu biti ukusan, neki mogu sadržavati brucelozu, gadne bakterije koje mogu utjecati na vas i vaše bebe pa ih treba izbjegavati. Ako se nastojite kretati prema vegetarijanskom načinu života, svakako uključite mliječne proizvode i jajašce, budući da oni imaju visok prinos proteina.

Ako ste laktoza-intolerantni, možda ćete i dalje moći probaviti jogurt aktivnim kulturama. Ako stvarno ne možete probaviti mlijeko, razmislite o kupnji proizvoda koji su obogaćeni kalcijem. Na primjer, možete kupiti tofu bogato kalcijem. Kada je potrebno dodatak kalcija, nemojte je uzimati željezo, jer željezo inhibira apsorpciju kalcija.

Osim izbjegavanja mekih sireva, trudnice su posebno sklone nekim drugim bakterijama koje mogu uzrokovati bolest kod majke i djeteta. Listeria, koja je bakterija pronađena na jeleni meso i nepropisno pranje povrća, može uzrokovati jake povraćanje i proljev. Salmonella se može ugovoriti od neukusnih jaja, ili nekuhanih kokoši. E. Coli, najgori od hrasta, najčešće se nalazi u sirovom mesu. Kada ste trudni, koristite posebnu oprez prilikom pripreme i jedenja ove hrane kako biste izbjegli opasnu bolest.

Da biste se borili protiv jutarnje mučnine tijekom trudnoće, pomaže vam da vam ujutro dobijete škrobnu hranu. Mnoge žene drže krekere po njihovom krevetu. Jesti prije nego što izađete iz kreveta važna je. Samo nekoliko krekera može pomoći zadržati malu jutarnju mučninu u zaljevu.

Iako još uvijek jedete samo za jedan plus, u redu je povremeno uživati ​​u poslastici. Međutim, ako imate visok sadržaj šećera u mokraći, vaš će vam opstetar možda zatražiti da se suzdržite od konzumiranja šećera kako biste isključili gestacijski dijabetes. Kada to nije zabrinutost, idi naprijed i imate dodatnu pomoć s vremena na vrijeme. Nemojte ga imati na svakom obroku, i svaki dan.