Što su neki lijekovi za bolove u koljenu?

Bol u koljenu može biti vrlo intenzivan, često ometajući prirodnu pronazu koljena tijekom hodanja. Kada prirodni savijanje i valjanje mišića pronatora oko koljena ne rade ispravno, rezultat može biti uvelike inhibirana sposobnost zaokretanja. Dok neki slučajevi bolova u koljenu zahtijevaju operaciju za popravak neke vrste oštećenja, često postoje brojni lijekovi koji će pomoći bolnim koljenima da se liječe. Evo nekih primjera za liječenje ako vaš liječnik utvrdi da situacija ne zaslužuje invazivnu operaciju ili lijekove na recept kako bi ublažio bol.

Kada bolovi koljena prvi udarci, važno je zapamtiti da s bilo kojom vrstom bolova u mišićima, trebali biste koristiti led za prvih dvadeset i četiri sata, a zatim zagrijati od tog trenutka. Primjena leda će pomoći spriječiti oticanje i upalu tijekom prvih sati ozljede. Aplikacije topline kasnije pomoći će zadržati mišiće od zaključavanja i postaje krut. Za brzi tretman bolova u koljenima koji su posljedica nesreće, ovo može biti vaša prva obrana koja vam donosi bol pod kontrolom.

Za situacije u kojima je bol u koljenu uspostavljena i ponavlja, kupnja udubljenja može biti poželjna. Međutim, pobrinite se da trošite dodatni novac kako biste dobili brač koji je konfiguriran da odgovara vašem koljenu. Vrste koje se obično prodaju u prodavaonicama sportskih proizvoda su jeftinije, ali oni također neće učiniti mnogo više nego spriječiti dodatnu ozljedu na tom području. Dobra kvalitetna brava za koljena koja je prilagođena da se prilagode konturama vašeg koljena neće samo spriječiti veću ozljedu nego i pomoći tijelu da počnu ozdravljenje.

Korištenje lijekova protiv bolova može pomoći u upravljanju ponavljajućim bolovima. Pomoći će vam da pomognete upalu i mogu vam omogućiti da ostvari ostatak tijela koje treba započeti prirodnim procesom iscjeljivanja. Zajedno s prekomjernim lijekovima, preporučujemo i probajte biljne komplekse. Na primjer, bromelain, prirodni sastojak koji se nalazi u ananazi, navodi se da sadrži neke iste boli i sredstva protiv upale koje se nalaze u NSAID propisima. Dok biljke traju duže da bi ušli u sustav i počele utjecati na stanje, osobe koje pate od ponavljajućih boli mogu naći uporabu bromelain ekstrakta vrlo korisnim.

Dok se vježbanje može činiti bolnim načinom liječenja bolnih koljena, činjenica je da se istezanje i rad mišića koljena u mnogim slučajevima može imati blagotvoran učinak. Jačanje zglobova s ​​jednostavnim vježbama istezanja pomoći će u sprečavanju zamrzavanja koljena. Budući da koljeno ovisi mnogo o čvrstim ligamentima i mišićima kako bi pravilno funkcionirali, jednostavne vježbe limberinga koje nisu učinjene u višku mogu imati blagotvoran učinak na bolne koljena.

Sve veći uzrok bolnih koljena u našem društvu je pretilost. Prostiranje puno prekomjerne težine stavlja dodatni pritisak na koljena. Čak i kap od deset do dvadeset funti će napraviti veliku razliku u količini naprezanja koja se stavlja na mišiće koljena. Kao dodatni poticaj, promjene u prehrani i vježbi potrebne za smanjenje tjelesne težine također će pružiti niz drugih zdravstvenih prednosti za tijelo, uključujući povećanu sposobnost za borbu protiv upale zglobova.

Bolove u koljenima često se može upravljati izradom nekoliko promjena načina života i dobro iskorištavanje vježbi istezanja i jačanja ligamenta i mišića koji okružuju koljeno. Prije početka bilo koje vrste režima, međutim, svakako se posavjetujte s liječnikom i provjerite jesu li koraci koji imate na umu ispravni za vaše stanje.