Koje su prednosti vježbanja esophageal sfinktera?

Postoje mnoge prednosti esophageal sfinkter vježbe. Primarne koristi su da vraća pravilnu funkciju sfinktera, olakšavajući simptome refluksa kiseline, GERD i difuzne ezofagealni spazam. Slab sfinkter esophageal sprečava hranu da pravilno ulazi u želudac i omogućuje neprobavljenu hranu i kiselinu želuca natrag u jednjak.

Jedna od glavnih prednosti vježbe sfinktera jednjaka omogućava lakše prolazak hrane kroz donji jednjak. Oslabljeni donji ezofagealni sfinkter otvorit će se i zatvarati u neprimjerenim vremenima. Umjesto prirodnog opuštanja i puštanja hrane da prođe u želudac, jednjaka sfinkter može izazvati grčeve ili samo djelomično otvoriti. To može biti vrlo bolno jer se hrana istiskuje u želudac ili čak i više bolno ako ne može proći i sjedi u sfinkteru.

Još jedna korist od vježbanja sfinktera jednjaka je jačanje niže jednjaka kako bi se spriječilo povratak sadržaja želuca u jednjak. Kada je jednjak oslabljen, on ne može ispravno funkcionirati. To znači da donji sfinkter jednjaka ne može zatvoriti sve dok hrana ne ulazi u želudac, što može uzrokovati neprobavljenu hranu i želučanu kiselinu za ulazak u jednjak, daljnje slabljenje sfinktera. Podstava želuca imaju zaštitno tkivo koje sprječava kiselinu da ošteti organ, ali jednjak nije tako dobro zaštićen. Želučana kiselina i čestice hrane mogu biti vrlo bolne kada nisu pravilno sadržane u želucu.

Vježba sfinktera jednjaka može pomoći u sprečavanju pojave simptoma bolesti gastroezofagealnog refluksa, također poznatog kao GERD. Ovi simptomi uključuju grlobolju, žgaravicu i refluks kiseline. Dobro je kombinirati vježbu jednjaka s drugim preventivnim aktivnostima, kao što je prestanak pušenja, gubitak prekomjernog tlaka i izbjegavanje začinjene i masne hrane.

Difuznu ezofagealnu grčevu može također pomoći u obavljanju esophageal sfinkter vježbi. Kao što ime sugerira, ovaj poremećaj uključuje bolne grčeve jednjaka povezane s gutanjem tekućina ili krutina, ali bol može doći i noću. Točan uzrok je nepoznat, ali se pretpostavlja da ga izaziva iritacija jednjaka iz GERD-a ili refluksa kiseline. Ezofagealna vježba može poboljšati funkciju donjeg sfinktera, sprječavajući kiseline želuca da uđu u jednjak i potiču grčeve.

Redovite vježbe sfinktera jednjaka mogu pomoći vratiti jednjak normalnoj snazi ​​i zdravlju. Razgovarajte s liječnikom o simptomima problema jednjaka, uključujući GERD. Uz vježbu jednjaka, uzimanje lijekova na recept i over-the-counter, gubitak prekomjerne tjelesne težine i izbjegavanje određene hrane koja iritira jednjak može ubrzati proces ozdravljenja ovog kritičnog orgulja.